/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Duizendblad

Duizendblad is een plant die in siertuinen wordt gebruikt, maar ook vaak als onkruid wordt gezien. Je vindt de plant veel op grasland en in bermen. Hij staat bij voorkeur op een goed waterdoorlatende grond, zaait zichzelf uit en verspreidt zich ook nog via zijn wortelstokken.

Wat is duizendblad?

Duizendblad  is te herkennen aan het dubbel veerdelige blad. Hierdoor lijkt het of het blad uit heel veel kleine blaadjes bestaat. Deze plant komt veelal voor in Europa en Noord-Amerika. Gemiddeld wordt duizendblad 15 tot 50 centimeter hoog. In de periode juni tot en met november staat de plant in bloei. In die periode krijgt hij kleine wit, roze, gele of rode bloemetjes die in de vorm van een scherm groeien.

Duizendblad bestrijden

Ondanks dat duizendblad vlinders, motten, bijen en ander nuttige insecten aantrekt kan de plant ook overlast veroorzaken in je tuin. Door de snelle verspreiding kan de plant de overhand nemen in de tuin.

Wanneer de plant op slechts één plek staat kun je proberen om deze uit te steken met behulp van een onkruidsteker. Zorg er wel voor dat je de plant en zijn wortels in zijn geheel verwijdert. Wanneer er een stukje van de plant achterblijft kan hij opnieuw groeien.

Bij grote aanwezigheid van duizendblad kun je deze snoeien of maaien. Hierdoor raakt de plant verzwakt . Helpt dit niet voldoende, dan kun je ervoor kiezen om een bestrijdingsmiddel te gebruiken.

ROUNDUP® heeft diverse professionele onkruidverdelger producten werkzaam tegen duizendblad. Voor gazons is ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij een goede oplossing. Dit product bestrijdt duizendblad, zonder je gazon aan te tasten. Heb je last van duizendblad in je tuin of tussen je bestrating? Gebruik dan één van de onkruidverdelgers van ROUNDUP®. In ons assortiment vind je kant-en-klare sprays en concentraten, zeer geschikt voor grote oppervlakten.

Geschikte producten

Uit deze categorie