/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Eenjarig onkruid

Gewone Melkdistel

Heb jij onkruiden in je tuin met gekartelde bladeren en gele, op paardenbloem lijkende bloemen? Grote kans dat het gaat om de gewone melkdistel. De bloemen van deze plant openen zich in de ochtend en sluiten zich gedurende de middag. Wanneer je de stengel breekt of een blad van de plant trekt komt er wit melksap tevoorschijn.

Wat is melkdistel?

Melkdistel is een éénjarig onkruid met gekartelde bladeren. De stekelige bladeren leiden tot de naam ‘distel’. Het witte melksap dat vrijkomt wanneer de plant breekt of je een blad van de plant trekt leidt tot het ‘melk’ gedeelte in de naam.

De gewone melkdistel heeft een penwortel. Dit betekent dat de wortel naar beneden de grond in groeit zonder zich in de breedte te verspreiden. Gemiddeld wordt dit onkruid 30 tot 90 centimeter hoog.

De melkdistel vindt zijn oorsprong in Eurazië en Afrika. Inmiddels heeft deze plant zich over de hele wereld verspreidt. Je vindt de melkdistel veelal in moestuinen, akkerranden en ruderale plekken.

Melkdistel bestrijden

Melkdistel verspreidt zich meermaals per jaar via zaden. Om overlast van dit onkruid te voorkomen kun je hem het beste zo snel mogelijk verwijderen. Het meest effectief is om de melkdistel in zijn geheel te verwijderen. Steek hierbij de plant met wortel en al uit.

Lukt het niet om van de melkdistel in je tuin af te komen? ROUNDUP® heeft diverse professionele onkruidverdelger producten werkzaam tegen melkdistel. Voor gazons is ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij een goede oplossing. Dit product bestrijdt melkdistel, zonder je gazon aan te tasten. Heb je last van melkdistel in je tuin of tussen je bestrating? Gebruik dan één van de onkruidverdelgers van ROUNDUP®. In ons assortiment vind je kant-en-klare sprays en concentraten, zeer geschikt voor grote oppervlakten.

Geschikte producten

Uit deze categorie