/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Eenjarig onkruid

Harig vingergras

Harig vingergras vind je veelal in fijn grind (bijvoorbeeld langs spoorwegen), tussen stoeptegels en straatstenen en in moestuinen. Doordat harig vingergras van nature een eenjarige plant is, sterft hij in het najaar vanzelf af. Toch kun je overlast ervaren van dit onkruid.

Wat is harig vingergras?

In Nederland vind je harig vingergras veelal op een droge, zandige bodem, bijvoorbeeld in straatranden, tussen stoeptegels en bewerkte/bemeste akkers. Je herkent harig vingergras aan zijn bloeiwijze. Er groeien namelijk twee of meer vrijwel rechte aren die vlak bij elkaar ontspringen. Op de plant groeien relatief lange haren. Deze vind je op zowel de bladeren als op de stengels.

Harig vingergras groeit in pollen. Wanneer ze groter worden zullen de scheuten die in eerste instantie liggen rechtop gaan staan.

Harig vingergras bestrijden

Voor je aan de slag gaat met een bestrijdingsmiddel zijn er twee andere manieren om de strijd aan te gaan met harig vingergras. Je kunt de plant uitsteken. Hierbij is het van belang dat je zowel de bovengrondse delen als de wortels verwijdert.

Ook is het mogelijk om de plant uit te putten. Die doe je door de plant tweemaal per week kort af te knippen of maaien.

Lukt het niet om van het harig vingergras in je tuin af te komen? ROUNDUP® heeft diverse professionele onkruidverdelger producten werkzaam tegen harig vingergras. Heb je last van harig vingergras in je tuin of tussen je bestrating? Gebruik dan één van de onkruidverdelgers van ROUNDUP®. In ons assortiment vind je kant-en-klare sprays en concentraten, zeer geschikt voor grote oppervlakten.

Geschikte producten

Uit deze categorie