/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]

Last van onkruid met paarse bloementjes? Dit kan het zijn!

Ongewenste planten in je tuin kunnen al snel voor overlast zorgen. Ze verspreiden zich in een hoog tempo, waarna ze lastig te verwijderen zijn. Heb je last van onkruid met paarse bloemetjes in je tuin? Wij zetten een aantal bekende soorten op een rij.

Akkerdistel

Akkerdistel

Vrijwel iedereen kent de distel wel. Een onkruid met stekelige bladeren. Akkerdistel is een variant met een paarse bloem. Doordat ze snel overwoekeren zijn ze lastig te bestrijden. Toch kun je er vanaf komen! De makkelijkste manier is om de distel vlak bij de grond af te knippen. De eerste paar keer zal de plant binnen de kortste keren weer terug gegroeid zijn, maar na een aantal keer wordt de plant moe en blijft hij weg. Het is dus wel van belang om de plant meermaals af te knippen tot deze wegblijft.

Ereprijs

Ereprijs

Ereprijs is een onkruid dat in veel Nederlandse tuinen voorkomt. Je vindt de plant vooral in bermen en in grasvelden. Voor vele zal dit onkruid dan ook een bekende bewoner van het gazon zijn. De blauw/paarse bloemetjes zien er dan wel mooi uit, het bestrijden van deze plant is lastig.

Doordat ereprijs een kruiper is verspreidt hij zich gemakkelijk via de wortels onder de grond. Om van de plant af te komen, kun je ereprijs het beste weg schoffelen. Doe dit regelmatig en verwijder daarbij de gehele wortel. Wanneer er een stuk wortel achterblijft kan de ereprijs terugkomen.

hondsdraf

Hondsdraf

Wanneer je ongewenst hondsdraf in je tuin hebt is het belangrijk om deze snel te verwijderen. Deze kruipende plant kan op vrijwel alle bodems groeien, zolang er voldoende vocht en humus aanwezig is. Verwijder je hondsdraf op tijd, dan is de plant makkelijk te bestrijden. Wacht je te lang, dan kan het lastig zijn om de plant volledig uit je tuin te krijgen. Bij het verwijderen van de plant is het wederom belangrijk dat je zowel de bovengrondse delen als de wortels in zijn geheel verwijdert.

Gewone smeerwortel

Smeerwortel

Smeerwortel is een onkruid met witte of roze/paarse bloemen. Vaak groeit dit onkruid tussen de bestrating of in de moestuin. Doordat de wortels van de plant diep de grond in gaan is het lastig om de plant in zijn geheel te verwijderen. Om smeerwortel uit je tuin te verwijderen wied je deze met behulp van een onkruidsteker. Zorg ervoor dat je de wortel in zijn geheel verwijdert.

Van welk onkruid je ook last hebt, met ROUNDUP® heb je altijd een betrouwbaar en effectief product bij de hand. Bekijk hier ons volledige assortiment met onkruidbestrijdingsproducten.

Geschikte producten

Uit deze categorie