/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]

Last van onkruid met witte bloementjes? Dit kan het zijn

Ondanks dat sommige onkruiden er sierlijk uitzien, wil je ze vaak toch liever niet in je tuin hebben. Onkruiden staan erom bekend dat ze zich in een hoog tempo verspreiden, waarna je ze nog maar lastig weg kunt krijgen. Er zijn allerlei verschillende onkruiden die groeien in de Nederlandse tuinen. Onkruiden met gele bloemetjes, maar ook onkruiden met witte bloemetjes of die geen bloemen geven. In deze blog zetten we een aantal bekende onkruiden met witte bloemetjes op een rij.

Madeliefje

Het madeliefje is ook wel bekend onder de naam meizoentje. Het is een veldbloem die je tegenkomt in het gras of in de berm. Het witte bloemetje met het gele hart bloeit het hele jaar door. Alleen wanneer het vriest zal je ze niet zien. Madeliefjes vermeerderen zich via ondergrondse wortelstokken. Hierdoor overleeft de plant ook al maai je het gras. Madeliefjes zijn lastig te bestrijden. Wanneer je ze wil bestrijden kun je ze het beste in zijn geheel verwijderen. Verwijder dus ook vooral de wortel. Een ander optie is om het gras minder vaak te maaien zodat het madeliefje wordt verdrongen.

Witte klaver

Klaver is een onkruid wat in veel tuinen te vinden is. Het groeit op uiteenlopende plaatsen. In Nederland komen er ongeveer 15 verschillende soorten klaver voor. Witte klaver is er een van. Je herkent witte klaver aan het witte, bolvormige bloempje.

Om witte klaver in het gazon te bestrijden kun je het beste jouw gazon bemesten met een meststof met een hoger stikstofgehalte. Ook helpt het om het gazon te verticuteren zodat je de klaver eenvoudig met wortel en al uit de grond kunt trekken.

Haagwinde

Haagwinde is te herkennen aan zijn dunne, slingerende stengels en witte, trompetvormige bloemen. De bloemen worden ook wel pispotjes genoemd. Het is een klimplant die snel zijn weg vindt in je tuin. Doordat de plant zo hard groeit neemt hij daglicht weg bij andere planten en verdringt hij deze. Om haagwinde te bestrijden is het belangrijk om vroeg in het voorjaar en in de zomer te controleren of er haagwinde in je tuin aanwezig is. Verwijder de plant door niet alleen de bovengrondse, maar ook de ondergrondse delen te verwijderen. Doordat de wortels van deze plant snel breken is het lastig om de wortels in zijn geheel te verwijderen. Hierdoor is de kans groot dat haagwinde terugkomt.

Berenklauw

De berenklauw is een onkruid die je over het algemeen liever niet in je tuin wil. Hij wordt er groot, waardoor hij al snel andere planten in de weg zit en kan irritatie veroorzaken bij aanraking. Berenklauw verspreidt zich via zaden. Verwijder daarom de plant handmatig door deze dicht bij de grond af te knippen/snijden. Steek vervolgens met een onkruidsteker de wortels volledig uit. Draag bij het verwijderen van berenklauw altijd handschoenen, een bril en lange kleding om te voorkomen dat je in contact komt met de plant.

Zevenblad

Zevenblad is een plant met een groot wortelstelsel die je herkent aan de witte/roze bloemetjes. De bloemetjes groeien in een scherm. Om zevenblad te verwijderen is het belangrijk om de complete plant inclusief de wortel te verwijderen. Doordat het wortelstelsel zo groot is en de wortelstok snel breekt kan het lastig zijn om deze in zijn geheel te verwijderen. Wanneer er een deel achterblijft ontstaan er al snel nieuwe uitlopers.

Van welk onkruid je ook last hebt, met ROUNDUP® heb je altijd een betrouwbaar en effectief product bij de hand. Bekijk hier ons volledige assortiment met onkruidbestrijdingsproducten.

 

Geschikte producten

Uit deze categorie