/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]

Oma weet raad tips tegen onkruid

Wanneer er onkruid groeit in je tuin, je oprit of in het gazon wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Nu zijn er verschillende bestrijdingsmiddelen op de markt die op een effectieve manier de strijd aan gaan met onkruiden, waaronder natuurlijk ROUNDUP®. Maar… wellicht vraag je jezelf af of dit niet op een natuurlijke manier kan. Wij delen graag oma weet raad tips die effectief zijn tegen onkruid. 

Onkruid verwijderen met kokend water

De makkelijkste manier is het gebruik van kokend water in de strijd tegen onkruiden. Het werkt heel simpel, doelgericht en effectief. Het enige wat je hoeft te doen is kokend water, zonder verdere toevoegingen, over het onkruid gieten. Het onkruid verbrandt en gaat dood. Nadat het door is, is het onkruid gemakkelijk in zijn geheel te verwijderen.

onkruid brander verwijderen

Onkruid verwijderen met een brander

Naast met kokend water kun je onkruiden ook op een andere manier verbranden, namelijk met een (elektrische) onkruid brander. Houdt de brander een aantal seconden boven het onkruid op een afstand van zo’n 5 centimeter. Het is niet nodig om het onkruid volledig te verbanden. Pas op dat je jezelf niet verbrand.

Onkruid verwijderen met een onkruidkrabber

Heb je geen onkruidkrabber bij de hand? Geen paniek! Met een (oude) bezemsteel of een lange stok en een spijker kom je een heel eind. Sla de spijker aan het einde in de stok. Trek de spijker vervolgens tussen de tegels door om de onkruiden te verwijderen.

Onkruid verwijderen met een boormachine en staalborstel

Met behulp van een boormachine in combinatie met een ronde staalborstel, borstel je in no-time onkruiden weg. Houd er wel rekening mee dat je op deze manier veelal alleen de bovengrondse delen van de onkruiden verwijdert, en niet de wortels. Pas op dat je niet je tegels beschadigd.

onkruid verwijderen handmatig

Handmatig onkruid verwijderen met wortels en al

Wanneer je besluit om handmatig onkruid in je tuin te verwijderen kun je het beste de onkruiden in zijn geheel verwijderen. Verwijder dus niet alleen de bovengrondse delen, maar ook de complete wortels. Het kost misschien wat meer tijd, maar op die manier heb je veel langer plezier van je harde werk.

Onkruid verwijderen met azijn

Azijn wordt vaak als tip gebruikt als het gaat om het bestrijden van onkruid en groene aanslag. Maar wist je dat dit niet is toegestaan in Nederland? Wij leggen je het in dit artikel uit waarom onkruid verwijderen met azijn geen goed idee is.

 

Geschikte producten

Uit deze categorie