/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Robertskruid

Robertskruid, ook wel bekend als stinkende Ooievaarsbek of Geranium Robertianum, is te herkennen aan de roze bloemetjes. Je vindt deze plant veel in open bossen, bos- en struweelranden, of op/tegen muren. 

Wat is Robertskruid?

Robertskruid kan een hoogte van wel 50 tot 60 centimeter bereiken. Tijdens de bloeiperiode van april tot november krijgt Robertskruid kleine, roze bloemetjes. Hij bloeit tweebloemig, wat betekent dat één uitloper steeds twee bloemetjes krijgt.

Deze plant vindt zijn oorsprong in Europa. Het groeigebied strekt zich in het oosten uit tot de Kaukasus en het Oeralgebergte. Ook is Robertskruid te vinden in het westelijke Himalaya en verspreid door Noord-Amerika.

Robertskruid bestrijden

Door Robertskruid te verwijderen uit je tuin voordat deze gaat bloeien voorkom je eenvoudig dat de plant zich verder verspreidt. Doordat de plant niet diep wortelt is hij makkelijk in zijn geheel te verwijderen. Lukt het toch niet om dit onkruid handmatig te verwijderen? In dat geval kun je gebruik maken van een onkruidbestrijdingsmiddel.

Heb je veel last van dit onkruid in je tuin en is het een onbegonnen klus om het Robertskruid handmatig te verwijderen? ROUNDUP® heeft verschillende professionele onkruidverdelger producten die effectief zijn tegen Robertskruid. Voor gazons is ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij een goede oplossing. Dit product bestrijdt Robertskruid, zonder je gazon aan te tasten. Heb je last van Robertskruid in je tuin of tussen je bestrating? Gebruik dan één van de onkruidverdelgers van ROUNDUP®. In ons assortiment vind je kant-en-klare sprays en concentraten, zeer geschikt voor grote oppervlakten.

Geschikte producten

Uit deze categorie