/news/newsItem/media/medium[active='1'][type="1"]
Meerjarig onkruid

Speenkruid

Niet alleen als onkruid, maar ook als bodembedekker vind je regelmatig speenkruid in de Nederlandse tuinen. Speenkruid heeft donker groene bladeren met gele bloemetjes. De gele bloemetjes blijven op regenachtige dagen gesloten, maar openen zich wanneer de zon zich laat zien.

Wat is speenkruid?

Speenkruid is een plant die in heel Europa te vinden is, behalve in centraal Spanje en in het uiterste deel van Scandinavië. Deze plant groeit het liefst op vochtige, voedselrijke en schaduwrijke plaatsen.

De plant heeft ongedeelde hartvormige bladeren en krijgt gele bloemetjes. Wanneer de plant uitgebloeid is sterft het bovengrondse deel van de plant vanzelf af. Onder de grond bevinden zich knolletjes die overwinteren en opnieuw uitkomen.

Speenkruid bestrijden

Wanneer je last hebt van één of enkele planten dan is speenkruid goed te bestrijden. Graaf het plantje inclusief een flink stuk van de omliggende grond uit. Gooi de plant vervolgens weg. Het is belangrijk om een deel van de omliggende grond te verwijderen om te voorkomen dat er knolletjes achterblijven (of worden verspreid).

Staat er veel speenkruid in je tuin? In dat geval kun je het beste de bovenlaag van de grond afsteken. Verwijder hierbij 5 tot 10 centimeter van de grond. De kans is groot dat je dit her jaar erna opnieuw moet herhalen om daadwerkelijk al het speenkruid te verwijderen.

Lukt het niet om van het speenkruid in je tuin af te komen? ROUNDUP® heeft diverse professionele onkruidverdelger producten werkzaam tegen speenkruid. Voor gazons is ROUNDUP® Gazon Onkruidvrij een goede oplossing. Dit product bestrijdt speenkruid, zonder je gazon aan te tasten. Heb je last van speenkruid  in je tuin of tussen je bestrating? Gebruik dan één van de onkruidverdelgers van ROUNDUP®. In ons assortiment vind je kant-en-klare sprays en concentraten, zeer geschikt voor grote oppervlakten.

Geschikte producten

Uit deze categorie